Propaangas biedt u de voordelen van aardgas zonder dat u op het netwerk moet aangesloten zijn. Propaangas is een schoon brandende, handige en efficiënte brandstof die kan gebruikt worden voor uiteenlopende toepassingen. 

Contacteer ons

Zalig Comfort

ZALIGE WARMTE

Je kan met propaangas hetzelfde comfort genieten als met aardgas. Centrale verwarming, vloerverwarming, een boiler en klassieke radiatoren, een gezellige gashaard, alles kan met propaangas. Het kiezen van een nieuw verwarmingssysteem voor uw thuis is een uitstekende kans om energie te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.


Alles over verwarmen met propaangas

HEERLIJK KOKEN

Propaangas is net zoals aardgas een gebruiksvriendelijke en makkelijk te regelen bron van energie.  In de oven en aan het fornuis garandeert propaangas u een snelle, precieze en veilige bereiding. Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 100 liter propaangas per jaar enkel voor te koken. Wist je trouwens dat het hoge calorische vermogen van propaan ervoor zorgt dat je nog sneller kookt dan op aardgas? 

Meer info over koken met propaangas

EEN BRON VAN WARM WATER

Propaangas is de perfecte brandstof om sanitair warm water te produceren en tegelijkertijd het milieu en uw eigen portemonee te respecteren. Met propaangas kan u op verschillende manieren warm water genereren: rechstreeks vanuit de centrale verwarmingsketel, met individuele warmwatertoestellen, met een boiler, doorstroomboiler, zonneboiler, ...
Kortom, er is keuze genoeg. 

Meer info over warm water systemen

Groene Energie

Economisch haalbaar 

Propaangas als energiebron kan zeker en vast een prijsvergelijking doorstaan. Bovendien is propaan voorradig. Aangezien propaan ontgonnen wordt uit zowel aardgas als uit olie, is er een zeer grote beschikbaarheid.

Lage emissies 

Propaan produceert minder schadelijke uitstoot dan de meeste andere fossiele brandstoffen. Het is beter voor het milieu en uw gezondheid. Door propaangas als uw basisenergie te gebruiken produceert u minder broeikasgassen die bijdragen tot de opwarming van de aarde. Bovendien heeft het een laag zwavel- en stikstofgehalte.

Niet giftig

Aangezien propaan een gas is, bestaat er minder risico op lekken in en vervuiling van de bodem en het water. Omdat het koolstofarm is en weinig stof produceert is er ook geen kans op luchtverontreiniging.

Veelzijdige Toepassingen

HUIS

Propaangas, één brandstof voor heel uw huis. Met propaan hebt u centrale verwarming voor vloerverwarming of radiatoren maar ook voor warm water. Daarnaast kan u ook koken met gas en relaxen bij een gashaard in de living. 

INDUSTRIE

Propaangas is een flexibele brandstof die allerlei soorten systemen van energie kan voorzien. Hoe groot uw bedrijf ook is, er bestaan heel wat energiebesparende technieken om uw bedrijf met propaangas te voorzien. 

HORECA

De bekendste chefs koken liefst op gas. De beste keuken ontstaat uit efficientie, dankzij de vaardigheid van de chef en de soepelheid van propaangas.  Propaangas geeft u de mogelijkheid om uw maaltijden in de beste omstandigheden te bereiden. 

RECREATIE

Propaangas is al lang bekend en een veelgebruikt product in de recreatiesector. Campings en recreatieparken in het midden van de natuur hebben meestal geen aansluiting op het aardgasnet.  Vandaag is propaan hét alternatief voor waar geen aardgas is. 

TUIN

Meer buiten leven en koken is een trend geworden tijdens de lente- en zomerdagen. Waarom geen gasbarbecue installeren bij u thuis of in uw bedrijf. Ook met terrasverwarming verlengt u de tijd die u buiten kan spenderen.  

LANDBOUW

Een betrouwbare toevoer van energie is essentieel voor elk bedrijf. Wanneer u in de agrarische sector actief bent, is het van extreem belang.  Stralers, branders, het drogen van gewassen, koelen op gas, serreverwarming, onkruid en loofbranders, ... 

BOUW

Propaangas heeft als groot voordeel dat het op bijna iedere bouwlocatie kan gebruikt worden. Verplaatsbare gastanks zorgen voor voldoende voorraad. Propaan kan worden toegepast voor dakdekking, wegenbouw en verwarming en verkoeling.

BALLONVAART

De branders van een luchtballon aken gebruik van propaangas. Dit gas wordt toegevoerd via slangen en vanaf gasflessen. Tijdens de verhitting wordt het vloeibaar propaan omgezet in gas. Doordat er meer gas ontstaat, gaat de ballon stijgen. 

Propaangas in de Praktijk

INFO VOOR PROFESSIONELEN

Propaangas is een perfect alternatief voor stookolie, electriciteit of voor daar waar geen aardgas aanwezig is. Ontdek hier de nodige technische informatie. 

Meer info

DE PRIJS VAN PROPAAN

De kostprijs van propaangas wordt opgelegd door de overheid. Op de pagina van de Federale Overheidsdienst Economie kan u de officiële energieprijzen raadplegen en vergelijken. 

Naar de officiële gasprijzen

ONZE ENERGIETIPS

Gebruik onze energietips en bespaar zo op uw energie-uitgaven en het milieu. U vindt advies over hoe u uw energieverbruik optimaal kan benutten, voor uw portemonnee en ons milieu.

Klik hier voor tips 

F.A.Q.

Nog vragen over propaangas? Bekijk een aantal veelgestelde vragen over propaangas, butaangas en het gebruik ervan. Vind je niet wat je zoekt? Stel ons een vraag via onderstaande link. 

Ga naar de F.A.Q.

Nuttige Links

 

 
Seminck Gas

 


     Febupro

 

           lge-aegpl
Liquid Gas Europe

 


LPG - exceptional energy

Interesse? Contacteer ons!

Seminck Gas NV

Industrieterrein "Geraardsbergen 1"
Diebeke 12, 9500 Geraardsbergen, België 

Tel         +32 (0)54 41 41 11
Fax       +32(0)54 41 40 28
Email  bureel@seminck.be

Onze kantooruren:
maandag tot vrijdag
van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30

Meer info? Ga naar www.seminck.be 

Contact formulier