Propaangas wordt opgeslaan in een daarvoor speciaal ontworpen reservoir. Elke tank is speciaal ontworpen om te weerstaan aan de druk, die zich in vloeibare vorm in de tank bevindt. Je kan kiezen om  een propaantank te kopen, te leasen of om eentje te huren, alles hangt af van de leverancier.  Daarnaast heb je de keuze tussen twee soorten gastanken: een ondergrondse gastank en een bovengrondse gastank. 

 

 

 

 

De bovengrondse gastank

De keuze van uw gastank is afhankelijk van uw verbruik. De bovengrondse gastank wordt het meest gekozen. Deze is meestal lichtgroen van kleur. Eén leiding verbindt de propaangastank met alle gastoepassingen in huis. Voor particulier gebruik wordt een gastank van 1000 tot 1600 liter aangeraden. Voor industrieel gebruik zijn er gastanks vanaf 3000 liter. 

 

 

 

 

De ondergrondse gastank

De ondergrondse gastank wordt vaak gekozen omdat deze minder opvalt in uw tuin. Er zijn ondergrondse gastanks van 2500 tot 4500 liter beschikbaar. De gastank wordt volledig ingegraven, enkel de toezichtskamer, waarin de lees- en meetinstrumenten zich bevinden, blijft zichtbaar.

 

 

 

 

 

Gasflessen

Gasflessen zijn de ideale oplossing om verschillende mobiele toestellen van gas te voorzien. Een gasfles is gemakkelijk te installeren. Ze zijn heel praktisch thuis en op reis, maar ook voor professionele bedrijven kunnen propaangasflessen nuttig zijn, bijvoorbeeld voor marktkramers, traiteurs of restauranthouders. Het is ook ideaal voor een tuinfeest met gasbarbecue.